Kahvibaari

MA
TI
KE – TO
PE – LA

SU

12-22
suljettu
12-22
12-02
10-22

Kahvibaari

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla.

 

SUOMEN VANHIN KAHVIBAARI

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla. Kahvibaari on paikallinen legenda, tyylipuhdas keskiolutbaari ja lajinsa viimeisiä. Kahvibaarilla on sitoutunut pitkäaikainen asiakaskunta ja valtakunnallista mainetta. Kahvilan tunnelmasta on kirjoitettu useita lehtiartikkeleita ja sitä on käytetty autenttisena kuvausmiljöönä tv-projekteissa.

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia. Kahvin kylkeen meillä on päivittäin tarjolla tuoretta kotileipurin pullaa. Meillä on myös A-oikeudet

OTA YHTEYTTÄ

Valtakatu 21
69100 Kannus

045-2761400
www.kahvibaari.fi

aukioloajat

MA
TI
KE – TO
PE – LA
SU

12-22
SULJETTU
12-22
12-02
10-22

TAPAHTUMAT

Tarkista tästä tulevat tapahtumat ja seuraa ilmoittelua facebookissa ja instagramissa.

OHJELMAILTOINA OLEMME AVOINNA 02 ASTI! 

 • PE 24.5.2024 Kahvibaarin erityinen karaoke, alkaen klo 20, isäntänä Hemuli
 • LA 1.6.2024 Keikalla Tamoth Kompett! ja Electric Night, kesäkauden avajaiset! – ISO PIHA!
 • LA 8.6.2024 Keikalla Heroes don’t ask why – ISO PIHA!
 • PE 14.6.2024 Keikalla DUKE, Jazzin voimahahmo Duke Ellingtonin tuotantoa – ISO PIHA!
 • LA 15.6.2024 Saunasuunnistus Kannuksen keskustan alueella
 • TO 20.6.2024 Juhannusetkot: keikalla Pyhäklaani ja KR – ISO PIHA!
 • TO 20.- SU 23.6.2024 Kahvibaarin Juhannus
 • LA 29.6.2024 Gruppo Fiat Finlandin kokoontumisajot
 • LA 29.6,2024 Kahvibaarin erityinen karaoke, alkaen klo 20, isäntänä Hemuli
 • LA 6.7.2024 Eeppinen Punk-ilta! – ISO PIHA!
 • LA 27.7.2024 Kahvibaarin erityinen karaoke, alkaen klo 20, isäntänä Hemuli
 • LA 17.8.2024 Pappilan puistobluesin jatkot: keikalla Kauko Röyhkä – ISO PIHA!
 • PE 23.8.2024 40v juhlakeikalla Second Flash, lisäksi Lapsilisä ja Leijat
 • PE 13.9.2024 Keikalla Timo Rautiainen ja Ville Ojanen Band

 *** muutokset mahdollisia ja lisäykset todennäköisiä **

Karaoke ilta Kahvibaarissa

Tunnelmallinen karaoke ilta nostalgisessa Kahvibaarissa! Laululupa kaikilla klo 20 alkaen. Karaokea isännöi Hemuli ja baari on auki. Olette tervetulleita!

LA 27.7.2024 klo 20 alkaen

Kauko Röyhkä

Sattuman puututtua peliin meitä onnisti niin, että saamme toivottaa tervetulleeksi Keski-Pohjanmaalle ja Kannukseen Kauko Röyhkän LA 17.8.2024! Päivällä soi Pappilan Puistoblues pappilan rannassa ja iltaan jatketaan Kahvibaarissa suomirockin historiaan olennaisesti kuuluvan musiikin parissa!

Liput ennakkoon ja portilta 20€. Soitto alkaa klo 21, portit aukeaa klo 19. Takapihalle rakentuu laajan osan pihaa kattava permantoalue ja illan esiintyjä soittaa ulkolavalla.

la 17.8.2024

HALUATKO JÄÄDÄ YÖKSI?

Vuokraamme yöpymiseen ja lyhytaikaiseen viipymiseen huonetta Kahvibaarin vintiltä. Huoneessa 2 x yhden hengen sänkyjä, jotka saa myös parisängyksi. Vanhan talon lämmin tunnelma ottaa sinut syleilyysi ja alakerrassa Suomen vanhin baari palvelee sinua keskipäivästä yöhön saakka. 

Huoneessa ei ole wc:tä tai suihkua, yhteiskäytössä oleva wc löytyy käytävältä. Huoneeseen sisältyy pyyhkeet ja lakanat. Yhteiskäytössä olevasta minikeittiöstä löytyy pikakahvi, tee ja kaakao. Käytössäsi on vedenkeitin ja perusastiasto. Sinulla on mahdollisuus tilata etukäteen aamupalakori Kahvibaarilta tai säilyttää omia eväitä jääkaapissa. Pihassa on maksuton pysäköinti. 

Alakerrasta kuuluu ääniä majoitushuoneeseen Kahvibaarin aukioloaikoina. Huomioithan tämän erityisesti, jos vierailet viikonloppuna. 

Hinta   55 €/yö/huone (1-2 henk.) 

Aamupalakori 9 €/henkilö omatoimiseen aamupalaan: Pikakahvi, maito / tee / kaakao, leipä/piirakka, levite, sulatejuusto, kasvikset (kurkku, salaatti, tomaatti) keitetty kananmuna, puuropussit, jugurtti/smoothie. Aamupalakori on tilattava viimeistään edellisenä iltana klo 18 mennessä.

Varaa ottamalla yhteyttä tai tee varaus Airbnb:n kautta (hinta saattaa vaihdella). Jos seurueeseesi kuuluu enemmän kuin kaksi henkilöä, kysy lisähuoneita ottamalla yhteyttä! 

HISTORIA

Kahvibaarin on perustanut Erkki Vihanta vuonna 1952, vähän sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli jättänyt jälkeensä matkustajakodin yhteydessä toimineen ruokalan. Kahvibaari toimi kahvilana, sieltä sai myös syötävää ja olutta, jota saatettiin talvisin lämmittää hellalla. Siihen aikaan olut oli vahvuudeltaan ykkösoluen luokkaa, sillä kahviloissa ei saanut anniskella vahvempaa. Vuonna 1969 keskiolut vapautui ja sen myynti sallittiin kahviloissa ja “maitokaupoissa” eli elintarvikeliikkeissä. Myös Kahvibaarissa alettiin silloin myydä keskiolutta kahvilatuotteiden rinnalla.

Vuonna 1963 Kahvibaariin tuli töihin 19-vuotias neito, Anneli. Annelista tuli Erkille vaimo ja he jatkoivat Kahvibaarin pitämistä yhdessä vuosikymmeniä. Erkki ja Anneli asuivat Kahvibaarin yläkerrassa ja työskentelivät alakerran baarissa sekä kadun varressa olevassa grillissä, josta tansseista palaavat nälkäiset kulkijat ostivat kolikoillaan yöpurtavaa. Kahvibaarissa kasvoivat heidän lapsensa ja lastenlapsensa, nykyisin siellä vierailevat lapsenlapsen lapset. 

Ennen vanhaan Kahvibaarin vieressä oli linja-autoasema ja linja-autoa odottavat matkustajat saattoivat käydä kahvilla, limulla ja pullalla Kahvibaarissa. Aivan lähellä oli myös koulu, josta koululaiset iltapäivisin tulivat porukalla pelaamaan flipperiä. Vuosikymmenten aikana Kahvibaarilla on järjestetty karaokeiltoja, biljarditurnauksia sekä kaikenlaisia iloisia kulttuuritapahtumia ja musiikki-iltoja. 

Annelin työura Kahvibaarissa kesti 76-vuotiaaksi saakka, kunnes hän vuonna 2020 myi liiketoiminnan uudelle isäntäparille. Tero Nygård ja Annakreeta Salmela ottivat vetovastuun tästä pitkän ja värikkään historian omaavasta kulttuuriperinnöstä.

MEIDÄN TARINA

Kahvibaarissa päätoimisena kahvilayrittäjänä toimii Tero. Annakreeta on mukana sekä kiinteistön omistajan roolissa että yrittäjänä. Kahvibaaria olemme uudistaneet vain harkitusti: asiakaskunnalle tärkeä ja itsessäänkin arvokas kulttuuriperintö on pyritty säilyttämään, mutta tuotevalikoimaa ja asiakaskokemusta on viilattu vastaamaan nykypäivän asiakkaan toiveita. Vastavoimana kiireelle ja yksilökeskeisyydelle haluamme tarjota vanhojen seinien sisään suojatun keskustelevan ilmapiirin, jossa syke laskee ja kello seisahtuu. 

Olemme molemmat kaiken vanhan ystäviä. Kotimme on sisustettu vanhoilla huonekaluilla, Tero ruuvaa vanhoja autoja ja Annakreeta on vanhojen talojen halaaja. Vuonna 2018 Annakreeta vieraili Kahvibaarissa ensimmäistä kertaa ja ihastui paikkaan heti ensisilmäyksellä. Yhden yön ajatus hautui mielessä ja jo seuraavana päivänä piti Annakreetan palata baarille kysymään, että olisikohan baari ja mahdollisesti koko kiinteistö ostettavissa. Anneli siihen tuumasi omaan huultaheittävään tyyliinsä, että “no mikäs siinä, osta koko roska”.

Parin kuukauden kuluttua Annakreeta jo omisti kiinteistön. Baarin toiminnan jatkaminen ei kuitenkaan olisi onnistunut pystymetsästä. Se vaati rohkeuden keräämistä, yrittäjäopintoja, luotettavan yhtiökumppanin ja paljon hauduttelua. Annakreeta oli aloittanut liiketoimintasuunnitelman tekemisen jo vuonna 2017, mutta kiinteistökaupan jälkeen suunnitelmaa hiottiin yhdessä Teron kanssa vielä kaksi vuotta. Lopulta aika oli kypsä.

Haluatko soittaa näillä lattioilla?

KAHVIBAARIN TULEVAISUUS

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia. Kahvin kylkeen meillä on päivittäin tarjolla tuoretta kotileipurin pullaa. Meillä on myös A-oikeudet.

Kahvibaarin erityislaatuisia karaokeiltoja tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa. Erityislaatuisia näistä illoista tekee rempseä, laulamaan tullut asiakaskunta ja vanhan ajan karaokeisäntä, jolle haluamansa laulun voi toimittaa paperilapulla. Kahvibaarin karaoke-illassa jokainen on tähti ja ansaitsee aplodinsa!

Elävä musiikki kuuluu Kahvibaarin ohjelma-iltoihin. Kahvibaarissa on myös piano, akustiset kitarat ja harmonikka vapaassa käytössä ja lava on vapaa milloin vain spontaanille hauskanpidolle.

Musiikkityyleistä Kahvibaariin sopii erinomaisesti folk, iskelmä ja ikivihreät, toki myös muut tyylilajit. Tilaan sopii duot ja pienet bändikokoonpanot. Rakensimme tilaan kiinteän äänentoiston, vähentääksemme roudaamista ja tarjotaksemme miellyttävän musiikkielämyksen kuuntelijoille. Mikäli haluat tulla soittamaan, laita meille sähköpostiin esittely ja musiikkinäyte! 

Millaista ohjelmaa sinä haluaisit Kahvibaariin? Tunnelmaan sopii vaikkapa runo-illat, nojatuolimatkat, tarinankerronta ja yhteislaulu. Tarjoamme puitteet myös esimerkiksi luokkakokouksille, sukukokouksille tai juhlia viettäville. Ota yhteyttä!

INSTAGRAM

Kävitkö meillä? Käytä hashtagia #kahvibaari