Kahvibaari

MA
TI
KE – TO
PE

LA
SU

12-22
suljettu
12-22
12-24 (02)
12-24 (02)
12-21

Kahvibaari

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla.

 

SUOMEN VANHIN KAHVIBAARI

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla. Kahvibaari on paikallinen legenda, tyylipuhdas keskiolutbaari ja lajinsa viimeisiä. Annelin baarinakin tunnetulla Kahvibaarilla on sitoutunut pitkäaikainen asiakaskunta ja valtakunnallista mainetta. Kahvilan tunnelmasta on kirjoitettu useita lehtiartikkeleita ja sitä on käytetty autenttisena kuvausmiljöönä tv-projekteissa.

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia. Meillä on päivittäin tarjolla tuoretta makeaa ja aina saatavilla myös jotain suolaista toppaamaan nälkää. Meillä on myös A-oikeudet.

OTA YHTEYTTÄ

Valtakatu 21
69100 Kannus

045-2761400
www.kahvibaari.fi

aukioloajat

MA
TI
KE – TO
PE 
LA
SU

12-22
SULJETTU
12-22
12-24 (02)
12-24 (02)
12-22

TAPAHTUMAT

KEVÄÄN JA KESÄN 2023 OHJELMAA SUUNNITELLAAN TAMMI-HELMIKUUSSA. 

Laita oma toiveesi tai vinkkisi meille sähköpostilla tai somekanavissa!

Tarkista tästä tulevat tapahtumat ja seuraa ilmoittelua facebookissa ja instagramissa.

OHJELMAILTOINA OLEMME AVOINNA 02 ASTI! 

 • Historiikki: Kahvibaari vuosikymmenet esillä biljardihuoneessa. Vanhoja lehtileikkeitä ja valokuvia. Näytillä myös eräs hätkähdyttävä löytö välikatolta! Avoinna Kahvibaarin aukioloaikoina.
 • Pe 7.10.2022 Alieu Kamara, Traditional meets EDM. Useita soittimia ja looppereita käyttävä Joensuulainen artisti.
 • La 8.10.2022 YKSITYISTILAISUUS klo 18-21. 
 • La 22.10.2022 Kahvibaarin erityinen karaoke, isäntänä Hemuli, laulut klo 20 alkaen
 • La 29.10.2022 Kekri- ja Halloweenjuhlat, elektronista musiikkia teeman mukaan, pukeudu kekripukiksi tai eläväksi kuolleeksi!
 • La 12.11.2022 Mökki Ojala, mies ja kitara, soitto soi alkaen klo 21.
 • La 19.11.2022 Kahvibaarin erityinen karaoke, isäntänä Hemuli, laulut klo 20 alkaen
 • La 3.12.2022 Kinkkubiljardi -turnaus! Aloitus klo 12:00.
 • La 10.12.2022 Loimolan Voima. Karjalankielinen lofi-folk -yhtye, jonka juuret ovat sukupolvien takaa Raja-Karjalasta. 
 • Pe 16.12.2022 Kauneimmat Joululaulut yhteistyössä Kannuksen Seurakunnan kanssa, alkaen klo 18.
 • La 17.12.2022 Kahvibaarin erityinen karaoke, isäntänä Hemuli, laulut klo 20 alkaen

 *** muutokset ja lisäykset mahdollisia ***

Karaoke ilta Kahvibaarissa

Tunnelmallinen karaoke ilta nostalgisessa Kahvibaarissa! Laululupa kaikilla klo 20 alkaen. Karaokea isännöi Hemuli ja baari on auki. Olette tervetulleita!

la 17.12.2022 klo 20 alkaen

Antti Paalanen soittaa haitaria hirmuisesti

Antti Paalanen Kahvibaarissa

Antti Paalanen esiintyy Kannuksen Kahvibaarissa la 13.8 😵😵😵

Antti Paalanen on ollut jo vuosia maailmanluokan haitaritaiteilija, joten tämä on äärettömän suuri kunnia meidän pienelle baarille. Hän tulee haitarinsa kanssa ja pistää pystyyn sellaiset tupatanssit, ettei ole ennen nähty. Tässä sinulle on mahdollisuus kokea psyykkis-fyysis-sosiaalinen huippuelämys, jota elävä musiikki parhaimmillaan on.

la 13.8.2022 klo 22:00

SOITTAMAAN KAHVIBAARIIN

Meille olet tervetullut soittamaan! Piano, kitara ja haitari ovat vapaasti käytettävissäsi. 

Nyt myös vasenkätinen kitara, asiakkaiden toiveesta!

HISTORIA

Kahvibaarin on perustanut Erkki Vihanta vuonna 1952, vähän sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli jättänyt jälkeensä matkustajakodin yhteydessä toimineen ruokalan. Kahvibaari toimi kahvilana, sieltä sai myös syötävää ja olutta, jota saatettiin talvisin lämmittää hellalla. Siihen aikaan olut oli vahvuudeltaan ykkösoluen luokkaa, sillä kahviloissa ei saanut anniskella vahvempaa. Vuonna 1969 keskiolut vapautui ja sen myynti sallittiin kahviloissa ja “maitokaupoissa” eli elintarvikeliikkeissä. Myös Kahvibaarissa alettiin silloin myydä keskiolutta kahvilatuotteiden rinnalla.

Vuonna 1963 Kahvibaariin tuli töihin 19-vuotias neito, Anneli. Annelista tuli Erkille vaimo ja he jatkoivat Kahvibaarin pitämistä yhdessä vuosikymmeniä. Erkki ja Anneli asuivat Kahvibaarin yläkerrassa ja työskentelivät alakerran baarissa sekä kadun varressa olevassa grillissä, josta tansseista palaavat nälkäiset kulkijat ostivat kolikoillaan yöpurtavaa. Kahvibaarissa kasvoivat heidän lapsensa ja lastenlapsensa, nykyisin siellä vierailevat lapsenlapsen lapset. 

Ennen vanhaan Kahvibaarin vieressä oli linja-autoasema ja linja-autoa odottavat matkustajat saattoivat käydä kahvilla, limulla ja pullalla Kahvibaarissa. Aivan lähellä oli myös koulu, josta koululaiset iltapäivisin tulivat porukalla pelaamaan flipperiä. Vuosikymmenten aikana Kahvibaarilla on järjestetty karaokeiltoja, biljarditurnauksia sekä kaikenlaisia iloisia kulttuuritapahtumia ja musiikki-iltoja. 

Annelin työura Kahvibaarissa kesti 76-vuotiaaksi saakka, kunnes hän vuonna 2020 myi liiketoiminnan uudelle isäntäparille. Tero Nygård ja Annakreeta Salmela ottivat vetovastuun tästä pitkän ja värikkään historian omaavasta kulttuuriperinnöstä.

MEIDÄN TARINA

Kahvibaarissa päätoimisena kahvilayrittäjänä toimii Tero. Annakreeta on mukana sekä kiinteistön omistajan roolissa että yrittäjänä. Kahvibaaria olemme uudistaneet vain harkitusti: asiakaskunnalle tärkeä ja itsessäänkin arvokas kulttuuriperintö on pyritty säilyttämään, mutta tuotevalikoimaa ja asiakaskokemusta on viilattu vastaamaan nykypäivän asiakkaan toiveita. Vastavoimana kiireelle ja yksilökeskeisyydelle haluamme tarjota vanhojen seinien sisään suojatun keskustelevan ilmapiirin, jossa syke laskee ja kello seisahtuu. 

Olemme molemmat kaiken vanhan ystäviä. Kotimme on sisustettu vanhoilla huonekaluilla, Tero ruuvaa vanhoja autoja ja Annakreeta on vanhojen talojen halaaja. Vuonna 2018 Annakreeta vieraili Kahvibaarissa ensimmäistä kertaa ja ihastui paikkaan heti ensisilmäyksellä. Yhden yön ajatus hautui mielessä ja jo seuraavana päivänä piti Annakreetan palata baarille kysymään, että olisikohan baari ja mahdollisesti koko kiinteistö ostettavissa. Anneli siihen tuumasi omaan huultaheittävään tyyliinsä, että “no mikäs siinä, osta koko roska”.

Parin kuukauden kuluttua Annakreeta jo omisti kiinteistön. Baarin toiminnan jatkaminen ei kuitenkaan olisi onnistunut pystymetsästä. Se vaati rohkeuden keräämistä, yrittäjäopintoja, luotettavan yhtiökumppanin ja paljon hauduttelua. Annakreeta oli aloittanut liiketoimintasuunnitelman tekemisen jo vuonna 2017, mutta kiinteistökaupan jälkeen suunnitelmaa hiottiin yhdessä Teron kanssa vielä kaksi vuotta. Lopulta aika oli kypsä.

Haluatko soittaa näillä lattioilla?

KAHVIBAARIN TULEVAISUUS

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia sekä smoothieita. Meillä on päivittäin tarjolla tuoretta makeaa ja aina saatavilla myös jotain suolaista toppaamaan nälkää. Meillä on myös A-oikeudet.

Kahvibaarin erityislaatuisia karaokeiltoja tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa. Erityislaatuisia näistä illoista tekee rempseä, laulamaan tullut asiakaskunta ja vanhan ajan karaokeisäntä, jolle haluamansa laulun voi toimittaa paperilapulla. Kahvibaarin karaoke-illassa jokainen on tähti ja ansaitsee aplodinsa!

Elävä musiikki kuuluu Kahvibaarin ohjelma-iltoihin. Kahvibaarissa on myös piano, akustiset kitarat ja harmonikka vapaassa käytössä ja lava on vapaa milloin vain spontaanille hauskanpidolle.

Musiikkityyleistä Kahvibaariin sopii erinomaisesti folk, iskelmä ja ikivihreät, toki myös muut tyylilajit. Tilaan sopii duot ja pienet bändikokoonpanot. Rakensimme tilaan kiinteän äänentoiston, vähentääksemme roudaamista ja tarjotaksemme miellyttävän musiikkielämyksen kuuntelijoille. Mikäli haluat tulla soittamaan, laita meille sähköpostiin esittely ja musiikkinäyte! 

Millaista ohjelmaa sinä haluaisit Kahvibaariin? Tunnelmaan sopii vaikkapa runo-illat, nojatuolimatkat, tarinankerronta ja yhteislaulu. Tarjoamme puitteet myös esimerkiksi luokkakokouksille, sukukokouksille tai juhlia viettäville. Ota yhteyttä!