Kahvibaari

MA
TI
KE – TO
PE – LA
SU

10-22
suljettu
10-22
10-02
10-22

Kahvibaari

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla.

SUOMEN VANHIN KAHVIBAARI

Kahvibaari on yhtäjaksoisesti vuodesta 1952 asti toiminut, sielultaan ainutlaatuinen kahvila-baari Kannuksessa, Keski-Pohjanmaalla. Kahvibaari on paikallinen legenda, tyylipuhdas keskiolutbaari ja lajinsa viimeisiä. Annelin baarinakin tunnetulla Kahvibaarilla on sitoutunut pitkäaikainen asiakaskunta ja valtakunnallista mainetta. Kahvilan tunnelmasta on kirjoitettu useita lehtiartikkeleita ja sitä on käytetty autenttisena kuvausmiljöönä tv-projekteissa.

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia. Meillä on päivittäin tarjolla tuoretta makeaa ja aina saatavilla myös jotain suolaista toppaamaan nälkää. Meillä on myös A-oikeudet.

OTA YHTEYTTÄ

Valtakatu 21
69100 Kannus

045-2761400
www.kahvibaari.fi

aukioloajat

MA
TI
KE – TO
PE – LA
SU

10-22
SULJETTU
10-22
10-02
10-22

TAPAHTUMAT

Tarkista tästä tulevat tapahtumat ja seuraa ilmoittelua facebookissa.

Tunnelmaa terassilla

Grillibileet ja Kahvibaarin Venetsialaiset

Elokuu huipentuu venetsialaisviikonloppuna Kahvibaarilla grillibileisiin ja valojen iltaan. Grillaamassa takaterassin puolella on Anne Mottinen, joten herkullisuustakuu on helppo myöntää! Illan pimetessä tunnelmoidaan venetsialaisvalojen ja -tulien kajossa.

Grilli on kuumana lauantaina klo 17 alkaen niin kauan kun sapuskaa riittää. Ruokaisan grillilautasen hinta on 10€. Tule siis sinäkin!

la 28.8.202 klo 17 alkaen

Duo Janne Tapion Sisäinen Avaruus

PERUTTU - Janne Tapion Sisäinen Avaruus

Nyt kannattaa olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa! Janne Tapion Sisäinen Avaruus tekee tämän kesän ainoat keikkansa duona Jannen juurilla Keski-Pohjanmaalla.

Duo rakentuu Jannen ja Jussin yhteistyölle: kitaran, viulun ja laulun selkärankaan, jolle melodiaa folkahtavasti kumartava keho on rakentunut. Huhut kylillä tietää kertoa, että luvassa on kaikkea aina tuotannon alkupään helmistä aivan uusiin ensiesityksiin saakka.

Tervetuloa nauttimaan musiikista Kahvibaarin erityiseen miljööseen!

pe 20.8.2021 klo 21:00

SOITTAMAAN KAHVIBAARIIN

Meille olet tervetullut soittamaan! Piano, kitara ja haitari ovat vapaasti käytettävissäsi.

HISTORIA

Kahvibaarin on perustanut Erkki Vihanta vuonna 1952, vähän sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli jättänyt jälkeensä matkustajakodin yhteydessä toimineen ruokalan. Kahvibaari toimi kahvilana, sieltä sai myös syötävää ja olutta, jota saatettiin talvisin lämmittää hellalla. Siihen aikaan olut oli vahvuudeltaan ykkösoluen luokkaa, sillä kahviloissa ei saanut anniskella vahvempaa. Vuonna 1969 keskiolut vapautui ja sen myynti sallittiin kahviloissa ja “maitokaupoissa” eli elintarvikeliikkeissä. Myös Kahvibaarissa alettiin silloin myydä keskiolutta kahvilatuotteiden rinnalla.

Vuonna 1963 Kahvibaariin tuli töihin 19-vuotias neito, Anneli. Annelista tuli Erkille vaimo ja he jatkoivat Kahvibaarin pitämistä yhdessä vuosikymmeniä. Erkki ja Anneli asuivat Kahvibaarin yläkerrassa ja työskentelivät alakerran baarissa sekä kadun varressa olevassa grillissä, josta tansseista palaavat nälkäiset kulkijat ostivat kolikoillaan yöpurtavaa. Kahvibaarissa kasvoivat heidän lapsensa ja lastenlapsensa, nykyisin siellä vierailevat lapsenlapsen lapset. 

Ennen vanhaan Kahvibaarin vieressä oli linja-autoasema ja linja-autoa odottavat matkustajat saattoivat käydä kahvilla, limulla ja pullalla Kahvibaarissa. Aivan lähellä oli myös koulu, josta koululaiset iltapäivisin tulivat porukalla pelaamaan flipperiä. Vuosikymmenten aikana Kahvibaarilla on järjestetty karaokeiltoja, biljarditurnauksia sekä kaikenlaisia iloisia kulttuuritapahtumia ja musiikki-iltoja. 

Annelin työura Kahvibaarissa kesti 76-vuotiaaksi saakka, kunnes hän vuonna 2020 myi liiketoiminnan uudelle isäntäparille. Tero Nygård ja Annakreeta Salmela ottivat vetovastuun tästä pitkän ja värikkään historian omaavasta kulttuuriperinnöstä.

MEIDÄN TARINA

Kahvibaarissa päätoimisena kahvilayrittäjänä toimii Tero. Annakreeta on mukana sekä kiinteistön omistajan roolissa että yhtiössä osakkaana, jatkaen kuitenkin toistaiseksi palkkatyössään toisaalla. Kahvibaaria olemme uudistaneet vain harkitusti: asiakaskunnalle tärkeä ja itsessäänkin arvokas kulttuuriperintö pyritään säilyttämään, mutta tuotevalikoimaa ja asiakaskokemusta on viilattu vastaamaan nykypäivän asiakkaan toiveita. Vastavoimana kiireelle ja yksilökeskeisyydelle haluamme tarjota vanhojen seinien sisään suojatun keskustelevan ilmapiirin, jossa syke laskee ja kello seisahtuu. 

Olemme molemmat kaiken vanhan ystäviä. Kotimme on sisustettu vanhoilla huonekaluilla, Tero ruuvaa vanhoja autoja ja Annakreeta on vanhojen talojen halaaja. Vuonna 2018 Annakreeta vieraili Kahvibaarissa ensimmäistä kertaa ja ihastui paikkaan heti ensisilmäyksellä. Yhden yön ajatus hautui mielessä ja jo seuraavana päivänä piti Annakreetan palata baarille kysymään, että olisikohan baari ja mahdollisesti koko kiinteistö ostettavissa. Anneli siihen tuumasi omaan huultaheittävään tyyliinsä, että “no mikäs siinä, osta koko roska”.

Parin kuukauden kuluttua Annakreeta jo omisti kiinteistön. Baarin toiminnan jatkaminen ei kuitenkaan olisi onnistunut pystymetsästä. Se vaati rohkeuden keräämistä, yrittäjäopintoja, luotettavan yhtiökumppanin ja paljon hauduttelua. Annakreeta oli aloittanut liiketoimintasuunnitelman tekemisen jo vuonna 2017, mutta kiinteistökaupan jälkeen suunnitelmaa hiottiin yhdessä Teron kanssa vielä kaksi vuotta. Lopulta aika oli kypsä.

Haluatko soittaa näillä lattioilla?

KAHVIBAARIN TULEVAISUUS

Tarjoamme nostalgisen retroelämyksen lisäksi kahvia, teetä ja limonadia sekä smoothieita. Meillä on päivittäin tarjolla tuoretta makeaa ja aina saatavilla myös jotain suolaista toppaamaan nälkää. Meillä on myös A-oikeudet.

Kahvibaarin erityislaatuisia karaokeiltoja tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa. Erityislaatuisia näistä illoista tekee rempseä, laulamaan tullut asiakaskunta ja vanhan ajan karaokeisäntä, jolle haluamansa laulun voi toimittaa paperilapulla. Kahvibaarin karaoke-illassa jokainen on tähti ja ansaitsee aplodinsa!

Elävä musiikki kuuluu Kahvibaarin ohjelma-iltoihin. Kahvibaarissa on myös piano, akustiset kitarat ja harmonikka vapaassa käytössä ja lava on vapaa milloin vain spontaanille hauskanpidolle.

Musiikkityyleistä Kahvibaariin sopii erinomaisesti folk, iskelmä ja ikivihreät, toki myös muut tyylilajit. Tilaan sopii duot ja pienet bändikokoonpanot. Rakensimme tilaan kiinteän äänentoiston, vähentääksemme roudaamista ja tarjotaksemme miellyttävän musiikkielämyksen kuuntelijoille. Mikäli haluat tulla soittamaan, laita meille sähköpostiin esittely ja musiikkinäyte! 

Millaista ohjelmaa sinä haluaisit Kahvibaariin? Tunnelmaan sopii vaikkapa runo-illat, nojatuolimatkat, tarinankerronta ja yhteislaulu. Tarjoamme puitteet myös esimerkiksi luokkakokouksille, sukukokouksille tai juhlia viettäville. Ota yhteyttä!